SLS premiumresor

Fortbildningskurser inom olika ämnesområden inom och utom Sveriges gränser.

En nyhet i programutbudet är ”SLS premiumresor” som kommer att arrangeras både i egen regi och i samarbete med andra. Det kan bli allt från att vi ses på närliggande platser som nås till fots, med buss, tåg, båt, eller med flyg till ett mer fjärran resmål. Ambitionen är kunskapsutbyte i någon form samtidigt som möjlighet ges att lära känna nya kollegor och upptäcka nya resmål.

Vi erbjuder en unik möjlighet att ta del av ny kunskap samtidigt som du ges möjlighet att lära känna en ny plats och nya kollegor. Resorna, som kan ha olika tema och innehåll, arrangeras i egen regi, eller i samarbete med t ex en sektion. Den första går till Korsika och välkomnar deltagare från alla specialiteter.

ÅLDRANDE I FOKUS GERIATRIK & RADIOLOGI
Korsika 28/9-5/10 2019

Den första premiumresan vänder sig till alla  specialiteter och sker i samarbete med Svensk förening för gastrointestinal radiologi och äger rum den 28/9-5/10 på Ile Rousse, Korsika. Åldrandet står i fokus och kursprogrammet kommer att belysa åldrande och sjukdom liksom kroppens homeostatiska förmåga utifrån de biologiska åldersförändringarna.

Kursen omfattar runt 30 timmar och stor vikt läggs vid att ta upp olika modaliteter (MR-diagnostik, digital bildteknik, CT, ultraljud, Doppler och bariumundersökning).

Kursen är LIPUS-granskad och godkänd och SLS fortbildningsintyg utfärdas till alla specialister samt som delmålsintyg till ST-läkare för aktuell specialitet.

För mer information & anmälan:
Kontakta kursansvarig Sölve Elmståhl, solve.elmstahl@med.lu.se senast den 15/6 2019.

På sls.se använder vi cookies för att din upplevelse ska bli så bra som möjligt. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.