SLS webinar: Smittskydd och ensamhet – äldres hälsa under COVID-19

SLS

Svenska Läkaresällskapet i samarbete med Svensk Socialmedicinsk Förening bjuder in till webinar om äldres hälsa under COVID-pandemin.

Äldre löper högre risk för allvarlig COVID-19 och rekommenderas att isolera sig i största möjliga utsträckning för att undvika att bli smittade. Samtidigt är social gemenskap avgörande för människors hälsa, och redan innan pandemin led många äldre av ensamhet, vilket visat sig ha påtagliga negativa konsekvenser för hälsa och välmående. I detta webinar kommer vi att diskutera hur smittskyddsåtgärder kan kombineras med insatser för social gemenskap under – och efter – COVID-19 pandemin.

MEDVERKANDE
Barbro Westerholm, riksdagsledamot, docent, läkare
Ingmar Skoog, professor, överläkare, Göteborgs universitet och föreståndare för AgeCap, Centrum för åldrande och hälsa
Lena Dahlberg, docent i socialt arbete, Högskolan Dalarna och senior forskare, Aging Research Center, Karolinska Institutet och Stockholms universitet
Tobias Alfvén, vice ordförande Svenska Läkaresällskapet

MODERATORER
Margareta Kristenson, professor emerita vid Linköpings universitet och ledamot i Svensk Socialmedicinsk Förening
Hampus Holmer, postdoc på Karolinska Institutet och ledamot i Svensk Socialmedicinsk Förening

TID: Onsdag 29/4 kl 16.30–18.00
ANMÄLAN*: https://zoom.us/webinar/register/WN_mXkX4a_BT5WzNPUGmBurOA
KONTAKTPERSON: Hampus Holmer, hampus.holmer@ki.se
ARRANGÖRER: Svenska Läkaresällskapet i samarbete med Svensk Socialmedicinsk Förening

* Anmäl dig via Zoom och få påminnelse via mail, har du inte möjlighet att delta via Zoom rekommenderar vi att du följer mötet live via SLS youtube-kanal. För dig som följer vår sändning via youtube går det bra att ställa frågor via kommentarsfältet på youtube alt via twitter.

På sls.se använder vi cookies för att din upplevelse ska bli så bra som möjligt. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.