Kvalificerad forsknings- och stiftelseadministratör till Svenska Läkaresällskapet

Vill du ha ett stimulerande och omväxlande jobb? Vill du arbeta i en intresseorganisation som verkar för bättre hälsa och sjukvård i samhället? Då kan tjänsten som forskningsadministratör på Svenska Läkaresällskapet (SLS) kansli vara något för just dig.

Svenska Läkaresällskapet (SLS) är läkarkårens oberoende och vetenskapliga professionsorganisation – en helt ideell, partipolitiskt och fackligt obunden förening. SLS syfte är att verka för förbättrad hälsa och sjukvård i samhället.  
En av SLS viktigaste uppgifter är att främja vetenskaplig utveckling. Det gör vi bland annat genom att varje år dela ut omkring 30 miljoner kronor till medicinsk forskning. Vi delar ut projektanslag, post doc-stipendier och resebidrag. SLS belönar också god medicinsk forskning genom att dela ut omkring en halv miljon kronor till priser inom olika områden.  

I SLS hus på Klara Östra Kyrkogata 10 i centrala Stockholm finns kansliet med i dag 14 medarbetare. Kansliet ansvarar för SLS ekonomi, hus och administration samt bistår våra förtroendevalda med stöd och sakkunskap.

Arbetsuppgifter:
Du kommer att medverka i hela anslagsprocessen. Det gäller planering och koordinering av ansökningsförfarande, stöd i beslutsprocessen kring utdelning av forskningsanslag och priser samt bistå i administrationen kring utbetalningar och uppföljning. Här ingår även att ge administrativt stöd till närmast berörda kommitté och delegation. Du kommer att vara del av kansliets ekonomigrupp och ha ett nära samarbete med forskningssekreterare, ekonomiansvarige och övriga medarbetare.

Kvalifikationskrav:
Du ska ha kännedom om medicin/forskning och medicinsk terminologi samt ha goda datakunskaper. Likaså bör du kunna uttrycka dig väl på svenska och engelska.

Önskvärt/meriterande i övrigt:
Stiftelseerfarenhet är en fördel.  

Personliga egenskaper:
Ansvarsfull, noggrann, samarbetsförmåga och ett strukturerat arbetssätt är viktiga egenskaper. För anställningen krävs också att du har en positiv läggning, förmåga att prioritera samt att du är kommunikativ och tar egna initiativ.

SLS värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.
Tillträde: 1 februari 2019 eller enligt överenskommelse.
Anställningsform: Tillsvidareanställning.  
Anställningens omfattning: 100% (deltid kan diskuteras).

Upplysningar om anställningen lämnas av
Marie Hiller, ekonomiansvarig, 08-440 88 81
Per Johansson, kanslichef, 08-440 88 88

Välkommen med din ansökan senast den 16 december 2018!
Skicka den till rekrytering@sls.se

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp. Vi tar enbart emot ansökan på det sätt som beskrivs i annonsen.

På sls.se använder vi cookies för att din upplevelse ska bli så bra som möjligt. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.