Jönköpings Läkaresällskap

Jönköpings Läkaresällskap, stiftat år 1992, är ett vetenskapligt samfund med syfte att främja medicinsk forskning, utbildning och utveckling inom hälso- och sjukvården i Jönköpings län.

Läkaresällskapet bjuder in till vetenskapliga möten minst fyra gånger per år. Varje möte gästas av en föreläsare som föreläser om aktuella och intressanta ämnen och teman. Mötena inleds med att de deltagarna bjuds på en lättare måltid och trivsamt mingel. Vid vår- och höstterminernas slut bjuder vi in till sommar- och julavslutning.   

Styrelse

Vid föreningens årsmöte i januari 2020 valdes till styrelse:

Jan-Erik Karlsson (ordförande)
Göran Oldaeus (sekreterare)
Ali Mashalla Åhre (kassör)
Annika Lind
Jes Mortensen
Ammar Zuaiter
Margareta Hultgren
Raymond Lenrick

Kontakt: Läkaresällskapets kansli
lakaresallskapet@rjl.se 

Bli medlem

Medlemskap i Jönköpings Läkaresällskap kostar 100 kr/år. Swisha medlemsavgiften till 123 471 3129. Det går också bra att betala in summan till plusgiro 25 69 40-8. Ange ditt namn samt mailadress på inbetalningen.

Ord, bild och livsvisdom - köp Läkaresällskapets bok

Jönköpings Läkaresällskap har uppmärksammat både sitt 10-årsjubileum och sitt 20-årsjubileum med att ge ut böcker. Tio år firades med ”Tro, hopp och läkekonst” och 20 år med Ord, bild och livsvisdom”.

Syftet med böckerna är inte bara att uppmärksamma jubileer utan också att inspirera till eftertanke. Jönköpings Läkaresällskaps strävan är att skapa ett forum så att läkarkollegor i Jönköpings län kan mötas i en trivsam form av fortbildning och samvaro.  

Böckerna innehåller krönikor, betraktelser och historiska beskrivningar skrivna av medlemmar.

Vill du köpa ett exemplar av boken? Hör av dig till lakaresallskapet@rjl.se

Vårens möten

Med tanke på rådande omständigheter tvingas vi tyvärr ställa in vårens möten, men vi hoppas kunna återkomma med ett intressant mötesprogram inför hösten. 

På sls.se använder vi cookies för att din upplevelse ska bli så bra som möjligt. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.