Jönköpings Läkaresällskap

Jönköpings Läkaresällskap, stiftat år 1992, är ett vetenskapligt samfund med syfte att främja medicinsk forskning, utbildning och utveckling inom hälso- och sjukvården i Jönköpings län.

Läkaresällskapet bjuder in till vetenskapliga möten minst fyra gånger per år. Varje möte gästas av en föreläsare som föreläser om aktuella och intressanta ämnen och teman. Mötena inleds med att de deltagarna bjuds på en lättare måltid och trivsamt mingel. Vid vår- och höstterminernas slut bjuder vi in till sommar- och julavslutning.   

Styrelse

Årsmötet 2021 hölls 1 juni

Jan-Erik Karlsson (ordförande)
Göran Oldaeus (sekreterare)
Ali Mashalla Åhre (kassör)
Annika Lind
Jes Mortensen
Raymond Lenrick
Eva Holmbom
Margareta Hultgren (adjungerad)
Sigrid Palenius (adjungerad studentrepresentant)

Kontakt: Läkaresällskapets kansli
lakaresallskapet@rjl.se 

Bli medlem

Medlemskap i Jönköpings Läkaresällskap kostar 100 kr/år. Swisha medlemsavgiften till 123 471 3129. Det går också bra att betala in summan till plusgiro 25 69 40-8. Ange ditt namn samt mailadress på inbetalningen.

Ord, bild och livsvisdom - köp Läkaresällskapets bok

Jönköpings Läkaresällskap har uppmärksammat både sitt 10-årsjubileum och sitt 20-årsjubileum med att ge ut böcker. Tio år firades med ”Tro, hopp och läkekonst” och 20 år med Ord, bild och livsvisdom”.

Syftet med böckerna är inte bara att uppmärksamma jubileer utan också att inspirera till eftertanke. Jönköpings Läkaresällskaps strävan är att skapa ett forum så att läkarkollegor i Jönköpings län kan mötas i en trivsam form av fortbildning och samvaro.  

Böckerna innehåller krönikor, betraktelser och historiska beskrivningar skrivna av medlemmar.

Vill du köpa ett exemplar av boken? Hör av dig till lakaresallskapet@rjl.se

Höstens möten

Höstens planerade träffar äger rum 19 oktober och 7 december. Vi börjar träffarna med en enklare måltid och fortsätter med temaföreläsning. Den 19 oktober kommer Jan Thollander, överläkare på Medicinkliniken Ryhov, att prata om percutana klaffinterventioner under rubriken ”Håll klaffen – alla hjärtopererade är inte lika!”

Temat för föreläsningen den 7 december är ännu inte fastlagt. Vi hoppas kunna hålla fysiska möten men anpassar oss till Folkhälsomyndighetens rekommendationer om förutsättningarna ändras.

Anmäl deltagande till lakaresallskapet@rjl.se