Erbjudande för dig som medlem i Svenska Läkaresällskapet

Just nu kan du som medlem köpa "Smittans rike" av Agneta Rahikainen för endast 199 kr plus frakt 25 kr (ord. Pris 306 kr).

"Syfilisens historia är fylld av myter, romantiseringar och skönskrivningar. Sjukdomen smittar genom sexuell överföring och kan leda till livslångt fysiskt och psykiskt lidande, men den är mer än bara en sjukdom: den har varit så belastad av skam, skuld, sensation och groteskeri att den varit svår att diskutera i neutrala termer. Historien har en klar början, med Columbus resor till Nya världen, och ett slut genom penicillinets genombrott. Men den är ingalunda utdöd, utan har levt upp igen i 2000-talets populärkultur.

I Smittans rike tar Agneta Rahikainen avstamp i sin egen familjehistoria för att sedan dyka ned i kulturhistoriska, medicinska, etiska, könspolitiska och konstnärliga sätt att bearbeta sjukdomen, från 1500-talet ända fram till modern tid. Det leder henne in på frågor om samhällsmoral, rashy­gien, renlighet, sociala problem, prostitution och kvinnans roll som mor och hustru. Att Franz Schubert, Charles Bau­delaire och Karin Blixen förekommer i denna bok förvånar kanske inte, men även Victoria Benedictsson och Richard Wagner har plats här".

Du som medlem* i Svenska Läkaresällskapet har möjlighet att köpa "Smittans rike" för endast 199 kr plus frakt 25 kr ord. Pris 306 kr

Beställ här:
https://www.nok.se/titlar/a7/smittans-rike/
Använd kod för rabatterat pris: Smittansrike2021

* Gäller även medlemmar i Svenska Läkaresällskapets medlemsföreningar och sektioner.