Ett nytt forum för den svenska läkarkåren. Välkommen till Stockholm Waterfront för att under två dagar lära mer om och diskutera läkaryrkets stora framtidsfrågor.


Debattbattle, mingel, skön musik och läkarvärldens kanske största workshop

Utöver ett späckat program på scenen kommer du att få se när debattsugna går en rond. Du är också välkommen att träffa nya och gamla kollegor i vårt mingel, lyssna på husbandet och delta i den stora workshop som kommer att pågå över hela Stockholm Waterfront.

Framtidens Medicin och Hälsa är ett helt nytt forum för den svenska läkarkåren. Den 14-15 november 2017 på Stockholm Waterfront.

Då diskuterar vi vårdens viktigaste framtidsfrågor. Håller tiden och tekniken på att springa ifrån läkarkåren? Riskerar vi att bli utkonkurrerade av nya aktörer och tekniska lösningar? Har vi läkare  abdikerat från vårt ansvar i samhällsdebatten? Vem ska skilja rätt från fel i vårdens vardag?

Oavsett vilka ståndpunkter man landar i måste de här frågorna upp på bordet. Så att vi kan reflektera, lära, diskutera, och utbyta erfarenheter.

För framtiden går inte att stoppa. Och den kommer både innebära förändringar av läkarrollen och utmaningar för svensk hälso- och sjukvård.

Ny form för ett nytt möte

Ett fullmatat program med tankeväckande och ibland provocerande innehåll. Korta faktagenomgångar varvas med djuplodande samtal. Du får tid att lyssna på hur andra resonerar och har möjlighet att ge din syn. Alla deltar i samma program – inga parallella aktiviteter eller andra programpunkter. Mötet har ingen utställning – i pauserna hoppas vi på livliga diskussioner mellan alla deltagare!

Ur programmet

Programmet växer nu fram – det presenteras i sin helhet den 23 augusti. Klart är att följande frågor finns med:

Kommer läkaren att möta samma öde som prästen? En tankeväckande föreläsning om hur digitaliseringen påverkar hälso- och sjukvården och läkaren.

Digitala patientmöten. Vi tittar på några exempel och diskuterar för- och nackdelar. Hur fungerar doktorn på nätet - på riktigt? Hur arbetar glesbygdsmedicinskt centrum? Vilket utvecklingsarbete pågår kring detta inom till exempel vårdcentraler?

Samtal om digitaliseringen och patientmötet – vad måste vara kvar och vad kan "digitaliseras bort"?

Vad innebär det att vara professionell som läkare? Vilka etiska ställningstaganden är specifika för läkaren? Vi lyssnar på en medicinetiker.

Hur ska man som läkare agera då man ser missförhållanden? Vilka goda exempel finns det på arbetsplatser för läkaren att "småvissla" – att i ett gott arbetsklimat lyfta frågor kring resurser och kompetens?

Samtal om vilka frågor som läkaren bör vara inblandad i och vilka som kan lämnas åt politikerna – vem ska göra vilka prioriteringar?

Hur kan läkare göra skillnad genom att på olika sätt delta i debatten och i utvecklingsarbete? Vad krävs i form av evidens, gemensamma positioner och plattformar?

Fyra viktiga skäl för att delta på  Framtidens Medicin & Hälsa

1. Fortbilda dig

Uppdatera dig om forskningsläget kring aktuella hälso- och livsstilsfrågor och få reda på hur ny teknik påverkar patientmötet.

2. Omvärldsbevaka

Få grepp om trenderna kring till exempel digitaliseringen och hur olika aktörer ser på dem.

3. Påverka

Lyssna på hur andra argumenterar och sätt egna ord på dina åsikter för att kunna påverka framtidens läkarroll.

4. Nätverka

Träffa nya och gamla kollegor, diskutera med politiker och representanter för myndigheter, mingla med läkarstudenter och medarbetare från andra delar av vårdteamet.


Tid och plats

14-15 november på Stockholm Waterfront.
Mötet startar 14 november klockan 10.00 och avslutas 15 november klockan 16.00.

 

Anmälan öppnar den 13 juni

Välkommen att boka din plats från 13 juni. Bokar du innan 30 september får du ett lägre pris. OBS! Biljett kan köpas t o m 5 november.

Biljettpriser vid köp innan 30 september:

SLS medlem: 4 290 kr
Ordinarie pris: 5 090 kr
Medlem SLS kandidat: 790 kr
Student: 990 kr

Biljettpriser vid köp efter 1 oktober:

SLS medlem: 5 290 kr
Ordinarie pris: 6 090 kr
Medlem SLS kandidat: 890 kr
Student: 1 090 kr

Priserna är exklusive moms. I biljettpriset ingår hela programmet, fika och lunch under två dagar samt dryck och snacks under minglet.

Bli medlem i SLS och få både reducerat pris och ta del av medlemskapets fördelar! Läs mer HÄR!


Arrangeras av


På sls.se använder vi cookies för att din upplevelse ska bli så bra som möjligt. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.