Tidigare pristagare

Mona Schlyters kliniska pris

 

Mona Schlyters Kliniska pris 2020 tilldelas Alicja Arasimowicz, leg. Sjuksköterska på Skånes Universitetssjukhus.

Alicja Arasimowicz har under många år varit verksam och förbättrat vården för patienter med hjärtsvikt.

Det har alltid varit viktigt för Alicja att dela med sig av sin kunskap och erfarenhet till kollegor och studerande. Hon har föreläst vid många tillfällen, såväl på det egna som på andra sjukhus och inom primärvården.

Antalet medarbetare och studenter som Alicja lärt upp är oräkneliga. Hon är även sedan 15 år en engagerad och kunskapsspridande medarbetare i arbetsgruppen för hjärtsvikt inom VIC.


Mona Schlyters kliniska pris tilldelas 2019 Mona Olofsson, Skellefteå

Med motiveringen: ”En ny och innovativ idé som ökar tillgängligheten t

ill behandling i linje med vårdens digitalisering och som dessutom värnar om vårdpersonals arbetsmiljö”.

Ett nytt koncept att utföra hjärtkonsultation på distans med ekokardiografi styrd via internet och proben fäst i en robot arm, förkortat CARDISTA-projektet (CARdiological consultation on diSTAnce).


Mona Schlyters Kliniska pris 2018 har tilldelas Pia Junelind Klang, leg.sjuksköterska på Medicinsk vårdenhet E vid Länssjukhuset Ryhov, Jönköping.

Pia Junelind Klang har tilldelats Mona Schlyters kliniska pris för sitt initiativ att förändra ett traditionsbundet, väl inarbetat men något föråldrat rondsystem.

 


Mona Schlyters Kliniska pris 2017 har tilldelas Ann-Charlotte Altis, Leg. Sjuksköterska  på hjärtintensivvårdsavdelningen vid 

Mälarsjukhuset i Eskilstuna.

Titel: ”Distansmonitorering av ICD-bärare i Sörmland” 

 


Mona Schlyters Kliniska pris 2016 har tilldelats Nina Lahti

På sls.se använder vi cookies för att din upplevelse ska bli så bra som möjligt. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.