Lediga tjänster

 

Söker er klinik nya medarbetare i form av läkare eller biomedicinska analytiker? Här finns möjlighet att nå ut direkt till Svensk Förening för Klinisk Fysiologi:s medlemmar (öppen sida). 

Priset är 2000 kr + moms per annons. Annonsen tas bort från hemsidan efter sista ansökningsdatum. Betalning sker via faktura.

Format: max 300 ord + eventuell logotyp eller annan bild, extern länk, nedladdningsbara filar.

Vid intresse av annonsering är ni välkomna att kontakta föreningens redaktör Magnus Lundin och ange faktureringsadress.


Fysiologiska kliniken i Norrköping söker en ny verksamhetschef

ROlogo-P-morkbla.png

Fysiologiska kliniken på Vrinnevisjukhuset i Norrköping är en självständig klinik inom diagnostikcentrum, Region Östergötland. Vi är cirka 30 medarbetare, varav 10 läkare, 15 biomedicinska analytiker, 4 vårdadministratörer och 1 undersköterska. Vårt mål är att bedriva modern klinisk fysiologisk diagnostik med hög kvalitet och god tillgänglighet. Vi har ett arbetssätt där patientfokus, teamarbete och helhetssyn är viktigt i alla led och där alla medarbetares delaktighet i förbättringsarbeten är en självklarhet. Vi söker nu dig, som vill bli vår nya verksamhetschef och vill vara med att leda kliniken in i framtiden.

Arbetsbeskrivning

Som verksamhetschef är du med och driver och utvecklar arbetet på kliniken som till stor del utgörs av kardiovaskulär diagnostik, där ekokardiografi (vuxna och barn) och kärlundersökningar är en stor del av verksamheten. Kliniken har en betydande akut verksamhet, främst inom ekokardiografi, men i dagsläget ingen jourverksamhet. Utöver ultraljudsverksamheten så prioriteras den kardiopulmonella diagnostiken högt och implementering av ergospirometri pågår. En viss del neurofysiologisk diagnostik ingår också i klinikens uppdrag. Kliniken har ett nära samarbete med Vrinnevisjukhusets kardiologiska klinik, barnklinik och kärlmottagning. Utöver handledning av ”egna” ST-läkare handleder vi även ST-läkare inom kardiologi, anestesiologi och radiologi samt läkar- och BMA-studenter.

Uppdraget innebär att du har det samlade ansvaret för verksamhet, kvalitet, resultat, ekonomi, forskning och utveckling samt medarbetare och arbetsmiljö. Till din hjälp finns engagerade och flexibla medarbetare samt en enhetschef.

Du leder och organiserar arbetet i verksamhetens lednings- och samverkansgrupp samt skapar förutsättningar för medarbetarnas möjligheter att bidra till den samlade driften och fortsatta utveckling av verksamheten.

Tillsammans med övriga verksamhetschefer inom Bild- och funktionsmedicin ingår du i verksamhetsområdets ledningsgrupp. Samtliga verksamhetschefer är direkt underställda och rapporterar till Bild-och funktionsmedicins verksamhetsområdeschef.

Mer information.


 

Specialist-/ överläkare till Klinisk fysiologi, Hjärtcentrum Umeå

region_västerbotten.png

Om arbetsplatsen
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat.

Kliniskfysiologi ingår i Hjärtcentrum som har regionansvar för hjärtsjukvården i Sveriges fyra nordligaste regioner. Verksamheten vid klinisk fysiologi omfattar ekokardiografi (transtorakal, transesofagal, belastning), kärldiagnostik (ultraljud extremitetsartärer, karotis, venös insufficiens, DVT, AV-fistlar, distal tryckmätning), arbetsprov, ergospirometri, lungfunktionsdiagnostik, gastrointestinala undersökningar, muskeltryck, vilo-ekg, GFR-bestämning samt nuklearmedicinska hjärt- och njurundersökningar. Rondverksamhet förekommer. Parallellt med en stor och ökande sjukvårdsverksamhet bedriver vi forsknings- och utvecklingsarbete samt grund- och vidareutbildning av läkare och biomedicinska analytiker.

Hos oss blir du del av en läkargrupp med stora möjligheter att påverka verksamheten. Du erbjuds en stimulerande arbetsplats med breda kontaktytor mot andra specialiteter.

Arbetsuppgifter
Som specialistläkare/ överläkare hos oss bidrar du med kunskap och engagemang som får människor att känna sig trygga.

Arbetet består huvudsakligen av kliniskt rutinarbete. I arbetsuppgifterna ingår även att vara delaktig i forskningsprojekt och att delta i undervisning. Vi söker dig som vill driva utvecklingsarbete och tilltalas av att axla ett metodansvar. I tjänsten ingår jour- och beredskapsarbete.

Det finns goda möjligheter till forskning kopplat till Umeå Universitet som en del av tjänsten.

Kvalifikationer
Legitimerad läkare med specialistkompetens inom klinisk fysiologi. ST-läkare i slutet av sin ST är också välkomna att söka tjänsten.

Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Möjlighet till annan anställningsform och -grad finns.
Ansök senast: 2023-11-30

Kontakt: Fredrik Valham
Medicinsk chef
090-785 64180

fredrik.valham@regionvasterbotten.se

Läs mer och ansök här: https://www.regionvasterbotten.se/jobb?itemid=7353004

 


Fortfarande aktuell januari 2023:

SollentunaFysiologklinik.jpg

Om jobbet

Sollentuna fysiologklinik är en nystartad verksamhet som kom i gång i slutet av januari 2022. Vår klinik är lokaliserad i Sollentuna sjukhus. Vi har modern utrustning samt välorganiserad verksamhet.

Vi Söker dig som är specialistläkare inom klinisk fysiologi.

Våra metoder är ultraljud av hjärta och kärl, spirometri, vilo-EKG, arbetsprov, perifer cirkulationsutredning, långtidsregistrering av EKG och blodtryck. Vi erbjuder god möjlighet till kompetensutveckling i dessa områden.

 

Om dig
Specialistläkare inom klinisk fysiologi. Du arbetar gärna i team och har förmåga att samverka, både med kollegor samt med aktörer utanför den egna verksamheten. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Tjänstgöringsgrad om så önskas 100 %.

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning: Heltid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Löneform: Individuell lönesättning tillämpas

Antal lediga befattningar: 1

Sysselsättningsgrad: Minst 60%

Ort: Stockholm

Kontakt: Mojgan Montakhaby, Verksamhetschef

                mojgan.montakhaby@fysiologklinik.se

                0707-590744