Lediga tjänster

 

Söker er klinik nya medarbetare i form av läkare eller biomedicinska analytiker? Här finns möjlighet att nå ut direkt till Svensk Förening för Klinisk Fysiologi:s medlemmar (öppen sida). 

Priset är 2500 kr (ingen moms). Annonsen tas bort från hemsidan efter sista ansökningsdatum. Betalning sker via faktura.

Format: max 300 ord + eventuell logotyp eller annan bild, extern länk, nedladdningsbara filar.

Vid intresse av annonsering är ni välkomna att kontakta föreningens redaktör Magnus Lundin och ange faktureringsadress.


SOS_LOGO_RED.png

Specialistläkare Klinisk Fysiologi till Södersjukhuset

Är du specialistläkare inom klinisk fysiologi och vill arbeta på en attraktiv och utvecklande arbetsplats, där kollegor hjälps åt och klimatet är öppet, så är du välkommen till oss på Fysiologiska kliniken på Södersjukhuset, Sveriges största akutsjukhus. 

Verksamheten består av klinisk fysiologi och neurofysiologi. Vårt uppdrag är dels att tillgodose sjukhusets behov av diagnostiska utredningar och dels att på uppdrag av regionen bedriva diagnostik inom vårdval klinisk fysiologi.

Inom Fysiologiska kliniken arbetar drygt 40 medarbetare fördelat på specialistläkare, överläkare, ST-läkare, biomedicinska analytiker samt undersköterskor/administrativ bokningspersonal.

Verksamheten återfinns på våning tre i huvudbyggnaden på Södersjukhuset, med en fantastisk utsikt över Årstaviken.

Vad vi erbjuder

Vi kan erbjuda dig en attraktiv och utvecklande arbetsplats med möjlighet till kompetensutveckling och utbildning. Kunskaper delas och arbetet inom verksamheten är nära och där alla delar med sig. Du får möjlighet att jobba tillsammans med erfarna och etablerade kollegor med hög kunskap inom klinisk fysiologi. 

Som chef för läkargruppen uppmuntrar jag dig att komma med nya idéer. Ditt engagemang är viktigt för såväl den närmsta gruppen som för hela verksamheten. Jag är gärna nära verksamheten och är öppen för dina intryck och tankar. Jag uppskattar ett öppet klimat med högt i tak där dina idéer för oss framåt. 

Södersjukhuset är ett spännande högteknologiskt sjukhus där teamarbete i verksamheten uppmuntras, alltid med patientens bästa i centrum.

Fysiologiska kliniken ingår i verksamhetsområde Bilddiagnostik tillsammans med Röntgenkliniken och Bröstcentrum mammografi. Ledningens intresse för teknik och framtidsutveckling ger möjlighet att tänka nytt och engagera sig i morgondagens diagnostik. Här får du även möjlighet att påverka vården med dina kunskaper och idéer. Du får en personlig introduktion anpassad efter din erfarenhet och kunskap. Södersjukhusets anställda får även tillgång till personalgymmet med möjlighet till gruppträningspass, egen träning och friskvårdbidrag. Personalmatsalen Rackarbacken erbjuder varierad kost med fin utsikt.

Sista ansökningsdag: 2024-04-05

Ansök och läs mer här: https://regionstockholm.varbi.com/se/what:job/jobID:708186/type:job/where:4/apply:1

 

 


regionostergotland_logo.png
Fysiologiska kliniken i Norrköping söker en ny verksamhetschef

Fysiologiska kliniken på vrinnevisjukhuset i Norrköping är en självständig och välfungerande klinik inom diagnostikcentrum, Region Östergötland. Vi är knappt 30 medarbetare och på kliniken arbetar läkare, biomedicinska analytiker, vårdadministratörer och undersköterskor. Vårt mål är att bedriva modern klinisk fysiologisk diagnostik med hög kvalitet och god tillgänglighet. Vi har ett arbetssätt där patientfokus, teamarbete och helhetssyn är viktigt i alla led och där alla medarbetares delaktighet i förbättringsarbeten är en självklarhet. Vi söker nu dig, som vill bli vår nya verksamhetschef och vill vara med att leda kliniken in i framtiden.

Arbetsbeskrivning

Som verksamhetschef är du med och driver och utvecklar arbetet på kliniken som till stor del utgörs av kardiovaskulär diagnostik, där ekokardiografi (vuxna och barn) och kärlundersökningar är en stor del av verksamheten. Kliniken har en betydande akut verksamhet, främst inom ekokardiografi, men i dagsläget ingen jourverksamhet. Utöver ultraljudsverksamheten prioriteras den kardiopulmonella diagnostiken högt och implementering av ergospirometri pågår. En viss del neurofysiologisk diagnostik ingår också i klinikens uppdrag. Kliniken har ett nära samarbete med vrinnevisjukhusets kardiologiska klinik, barnklinik och kärlmottagning. Utöver handledning av ”egna” ST-läkare handleder vi även ST-läkare inom kardiologi, anestesiologi och radiologi samt läkar- och BMA-studenter.

Uppdraget innebär att du har det samlade ansvaret för verksamhet, kvalitet, resultat, ekonomi, forskning och utveckling samt medarbetare och arbetsmiljö. Till din hjälp finns fantastiska medarbetare med stort engagemang och flexibilitet samt en enhetschef.

Du leder och organiserar arbetet i verksamhetens lednings- och samverkansgrupp samt skapar förutsättningar för medarbetarnas möjligheter att bidra till den samlade driften och fortsatta utveckling av verksamheten. Några aktuella fokusområden är kloka kliniska val, kompetensutveckling för BMA och förbättrad tillgänglighet inom ekokardiografi. Tillsammans med övriga verksamhetschefer inom bild- och funktionsmedicin ingår du i verksamhetsområdets ledningsgrupp. Samtliga verksamhetschefer är direkt underställda och rapporterar till bild-och funktionsmedicins verksamhetsområdeschef.

Sista ansökningsdag: 2024-03-29

Ansök och läs mer här: https://regionostergotland.varbi.com/what:job/jobID:704557/

 


rs_logo_rod.jpg

Biomedicinsk analytiker med fysiologisk inriktning

Klinisk fysiologi och nuklearmedicin Sörmland, Eskilstuna, Katrineholm och Nyköping

Just nu söker vi tre stycken biomedicinska analytiker till våra verksamheter i Eskilstuna, Nyköping och Katrineholm. Är du erfaren? Utmärkt! Din kunskap och kompetens vill vi ta vara på. Vi söker dig, med goda kunskaper och erfarenhet och som vill nå ett steg längre i din yrkesutveckling. Är du ny i yrket? Toppen! Din nyfikenhet på det nya arbetet vill vi ta vara på. Detta är en utmärkt möjlighet för dig att komma in i vårat gäng och få en bred kompetens och goda utvecklingsmöjligheter inom yrket.

Om oss Klinisk fysiologi och nuklearmedicin är en länsklinik med verksamhet på länets tre somatiska sjukhus, belägna i Eskilstuna, Nyköping och Katrineholm. Inom länet har vi en bred klinisk fysiologisk verksamhet, med bland annat diagnostik inom hjärta, kärl och lungor. Vi bedriver diagnostik inom neurofysiologi i samarbete med Akademiska sjukhuset i Uppsala. Vi har även nuklearmedicinsk verksamhet i Eskilstuna. Kliniken bygger på en god samverkan mellan våra enheter. Kvalitets- och metodutveckling är ett ständigt pågående arbete där alla medarbetare deltar för att förbättra och utveckla. Alla har möjlighet och uppmuntras att vara med i det arbetet, vilket vi ser som en framgångsfaktor. Det finns möjlighet att specialisera och utveckla sig inom specifika metoder och förvärva svarskrivningsrättigheter. Vi är en arbetsgrupp med positiv anda som gärna delar med oss av vår kunskap. Vi söker dig som har teamkänsla och vill ha ett omväxlande arbete på en klinik som har det mellanstora sjukhusets alla fördelar av både bredd och spets. Om du vill arbeta på en spännande arbetsplats med ett positivt socialt klimat då ska du söka dig till oss.

Välkommen att läsa mer och med din ansökan och CV senast 2024-03-17 (framflyttat!) via https://regionsormland.se/jobb-och-utbildning/lediga-jobb/jobb/?id=24112