Bli medlem!

Vårt huvudsakliga uppdrag är att verka för en förbättrad hälsa och sjukvård i samhället. Vi driver viktiga frågor och bidrar genom våra 68 vetenskapliga sektioner till utvecklingen av svensk hälso- och sjukvård. Integritet och oberoende är fundamentet för vår verksamhet och en förutsättning för SLS samhällsroll.

SLS vill främja och utmana utvecklingen inom hälso- och sjukvården och stödjer därför också god medicinsk forskning. Vi delar ut cirka 25 miljoner kronor per år. Hos oss kan du söka forskningsanslag, stipendier samt resebidrag.

Du är betydelsefull

Med ditt medlemskap stödjer och bidrar du till SLS verksamhet för en förbättrad hälso- och sjukvård. Tack vare våra medlemmar är vi en betydelsefull opartisk remissinstans och samtalspartner inom medicinskt vetenskapliga och vårdpolitiska frågor. Det är också tack vare alla medlemmars specialistkunskaper vi ofta får förtroendet att utse experter i utredningar och till organisationer. 

Stora, starka och smarta

Med 67 sektioner, 9 lokala läkaresällskap, 19 associerade föreningar och 4 delegationer, är vi cirka 10 000 medlemmar. Sektionerna utgörs av medlemmar med specialistkompetens inom allt från akutsjukvård till urologi.

En plats för möten

Svenska Läkaresällskapet erbjuder en stimulerande mötesplats för aktuell debatt om medicinsk vetenskap, etik, utbildning och kvalitet. Vi arrangerar återkommande aktiviteter som t.ex. Berzeliussymposier, Tisdagsdebatter, och programserien Konst & Läkekonst. Arrangemangen bjuder på intressanta möten, aktuell kunskap och tillfälle till fortbildning.

Välkommen till Svenska Läkaresällskapet!

På sls.se använder vi cookies för att din upplevelse ska bli så bra som möjligt. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.