Ukraina – ett år av invasion. Hur är hälsosituationen i Ukraina nu och vad kan vi som vårdpersonal i Sverige göra?

SLS

Svenska Läkaresällskapets kommitté för Global Hälsa bjuder in till webinar den 10 mars klockan 12.00–12.45 på Zoom. Samtalet hålls på engelska.

Program & medverkande
Svenska Läkaresällskapet bjuder in till ett uppföljande lunchseminarium om Ukraina. Ett år har gått sedan Rysslands invasion av Ukraina. Hur har den pågående invasionen påverkat hälsan och sjukvården och hur kan Sverige och svenska läkare bidra?

Vi har bjudit in Natalie Pidmurniak, ordförande för Ukrainian Medical Students' Association. Ukrainian Medical Students’ Association är en oberoende, icke-statlig och politiskt obunden organisation. Föreningens uppdrag är att skydda läkarstudenters intressen och att främja ett effektivt genomförande av framtida möjligheter i dagens medicinska miljö.

Olesya Hulchiy, vice-rektor för internationellt samarbete vid Shupyk National Healthcare University of Ukraine, kommer att informera om situationen samt hennes arbete med att organisera resurser för ukrainsk sjukvård. Shupyk National Healthcare University of Ukraine ligger i Kiev och är ett av Ukrainas främsta universitetssjukhus med brett internationellt samarbete, bl.a. med Karolinska Institutet.

Wiktor Rutkowski, legitimerad läkare och doktorand på KI samt initiativtagare till stiftelsen ”Razom – Tillsammans för Ukraina”, berättar om sina erfarenheter och vad man ska tänka på om man vill engagera sig som läkare eller sjukvårdspersonal för att hjälpa Ukraina.

Webbinariet avslutas med ett öppet samtal modererat av Svenska Läkaresällskapets ordförande Tobias Alfvén. 

Varmt välkommen!

TID: 10 mars kl. 12.00 - 12:45
ANMÄLANWebinar Registration - Zoom
KONTAKTPERSON: Hanna Jerndal, hanna.jerndal@gmail.com
ARRANGÖRER: Svenska Läkaresällskapets kommitté för Global Hälsa