Medicin och humaniora - en löftesrik förbindelse

Etik, SLS, Tisdagsdebatt

2017 års Etikpristagare Rolf Ahlzén föreläser om medicin och humaniora.

En föreläsning om den vetenskapliga medicinens utveckling från antiken, om hur insikten om vikten av människokunskap och etisk medvetenhet hos läkare växt och om hur humaniora i olika former börjat dyka upp på medicinska curricula runt om i världen.

Rolf Ahlzén fick priset, 10.000 kronor och Clarence Blomqvistmedaljen 2017. Morivering: ”Genom långvarigt engagemang och idogt arbete för de etiska frågorna i hälso- och sjukvården är han en förebild för många. Han har stimulerat till debatt, utbildning och samtal mellan kollegor för att väcka intresse för frågorna i olika sammanhang. Rolf Ahlzén får prist för sina breda insatser inom etik och medicinska värdefrågor i forskning, utbildning och praktik – det vill säga hela vägen från att tänka till att göra”.
Hippokratespriset instiftades 2003 för att uppmärksamma och uppmuntra ett etiskt förhållningssätt i läkarens kliniska vardag. Priset, 10 000 kronor och Clarence Blomqvist medalj, delades ut vid Läkaresällskapets Årshögtid den 14 november 2017.

Mer om Hippokratespriset >>

Efter programmet finns möjlighet att äta en lättare middag.
Pris: 150 kr/person (exkl dryck). Föranmälan görs till Restaurangen 08-411 60 50

På sls.se använder vi cookies för att din upplevelse ska bli så bra som möjligt. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.