SFAM webinar 25/2: "Alkohol och coronapandemin"

SLS

Svensk förening för allmänmedicin (SFAM) i samarbete med Svenska Läkaresällskapet (SLS) bjuder in till lunchmöte torsdagen den 25 februari 2021 kl. 12.05-12.55.

Alkoholen har, trots den uppenbar inverkan på individer och samhället i stort under pandemin, fått en undanskymd plats i rapportering och råd från regering, myndigheter och massmedia. Alkohol påverkar såväl immunförsvar och beteende, viket ökar såväl mottaglighet som smittspridning av Coronavirus. Till detta kommer sekundära effekter såsom ökat drickande i hemmen med ökat våld och barns utsatthet som följd. Alkoholrelaterad sjukdomsfall utgör en stor belastning på akutmottagningarna i en redan hårt ansträngd situation. Aspekter på alkoholens inverkan vid vaccination och läkningsprocesser kan komma upp till diskussion.
Jonas Sjögreen, allmänläkare och SFAMs representant i ledningsgruppen för projektet Alkoholen och Samhället presenterar en färsk forskningsrapport ”Alkohol och coronapandemin”. Sofia Hellman, allmänläkare och konsultationslärare, som följt upp ett stort antal fall med långvariga symtom efter Covid-19, deltar i efterföljande samtal.

Varmt välkomna – mötet vänder sig till alla intresserade!

TID: Den 25 februari, lunchmöte kl. 12.05—12.55
ANMÄLAN & LÄNK TILL MÖTET:
https://zoom.us/meeting/register/tJAqdu-qrzktHdYLyelJAwcuz997Iy59DYKL
KONTAKTPERSON: Ulf Måwe ulf@mawe.se, 0730 711958
ARRANGÖR: Svensk förening för allmänmedicin (SFAM) i samarbete med Svenska Läkaresällskapet.

Har du inte möjlighet att delta via Zoom kan du följa mötet i efterhand via SLS Youtube-kanal.

På sls.se använder vi cookies för att din upplevelse ska bli så bra som möjligt. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.