SFAM-torsdagsmöten ”Patientsäkerhet med rätt diagnos i primärvården under covid-tider”

SLS

Svensk förening för allmänmedicins råd för Kvalitet och Patientsäkerhet (SFAMQ) i samarbete med Svenska Läkaresällskapet (SLS) bjuder in till lunchmöte den 8/4, kl. 12.05-12.55 på Zoom.

Hur påverkar pandemin patientsäkerheten
i primärvården?

Hur är det med risken att missa annan akut eller icke-akut åkomma på grund av olika aspekter relaterade till covid? Och finns det en risk för att vi överutreder de med misstänkta långdragna symtom efter covid?

Välkommen till en kort föreläsning med exempel från klinik och lite statistik (t.ex. på antal rapporterade nya cancerdiagnoser, hittar vi lika många som vi brukar?)

Vi kommer avrunda med diskussion kring dessa frågor:
•    Hur identifierar vi de grupper som kanske inte kommer till primärvården i tid? (kända patienter med kroniska sjukdomar som försämras och patienter med helt nya symtom)
 
•    Fler exempel och tips på hur man kan jobba mer patientsäkert i den här kontexten?
 
TID: Den 8 april, lunchmöte kl. 12.05—12.55
ANMÄLAN: https://zoom.us/meeting/register/tJ0sd-mgpzsiEtCMdOmTfYE5bi5bToH0jjUV
KONTAKTPERSON: Rita Fernholm rita.fernholm@gmail.com
ARRANGÖR: Svensk förening för allmänmedicins råd för Kvalitet och Patientsäkerhet (SFAMQ) i samarbete med Svenska Läkaresällskapet.
 
Har du inte möjlighet att delta via Zoom kan du se mötet i efterhand på SLS Youtube-kanal.
SFAMs torsdagsmöten fortsätter under våren. Boka in följande datum 22/4, 6/5, 20/5, 3/6, 17/6.

På sls.se använder vi cookies för att din upplevelse ska bli så bra som möjligt. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.