SFAM torsdagsmöte den 26/8 på Zoom.

SLS

Svensk förening för allmänmedicin (SFAM) i samarbete med Svenska Läkaresällskapet (SLS) bjuder in till torsdagsmöte den 26/8 kl. 12.05-17.00.

Lunchmöte kl. 12.05-12.50 samt efterföljande möte kl. 13.00-15.00

Hur odlar du ditt professionella omdöme?

Ett tema för hösten är ”odlandet av vårt yrkeskunnande” och vi inleder höstens torsdagsmötes serie med utgångspunkt i ordet ”omdöme” - omdömet att väga samman det vi vet med det vi icke vet.

Lyssna på och resonera med professor Ingela Josefson som byggt upp forskningen kring yrkeskunnande på Södertörns högskolas centrum för praktiskt kunskap. Josefsons bok från 1998 ”Läkarens yrkeskunnande” är en utgångspunkt för utbildningen i praktisk kunskap. Filosof Jonna Bornemarks senaste bok om det bortglömda omdömet är tillägnad Ingela Josefsson.
Efter en kort introduktion av allmänläkare Susanna Althini lämnas ordet över till allmänläkare Meta Wiborgh som kommer leda samtalet under eftermiddagen. Ingela Josefson berättar om sitt ämne under lunchpasset och interagerar därefter under eftermiddagspasset med auditoriet. Vi diskuterar bland annat omdömets roll när riktlinjer och algoritmer ska balanseras med patientens berättelse och status.
 
Eftermiddagsmöte kl. 16.00-17.00

Hur hanterar vi smittspridning av SARS-CoV-2?

Smitta av SARS-CoV-2 – hur kan vi göra? En aerosolteknologiexperts perspektiv.

Vi fortsätter bevakningen av COVID-19. Genombrottsinfektioner drabbar i många länder även några som vaccinerats x2. Smittan finns ännu i samhället.
Kan vi göra något för att hindra att vårdcentralernas besökare och personal smittas inomhus hos oss? Docent Jakob Löndahl, teknisk fysiker och expert på aerosolteknologi, berättar om egna och andras färska forskningsfynd. Tillfälle att ställa frågor!

– Vilken nytta gör vädring, munskydd, andningsskydd, filter i ventilationssystem, luftrenare? Dags att slänga visiren?

TID: Den 26 augusti kl. 12.05-12.50 med efterföljande möte kl. 13.00-15.00 samt eftermiddagsmöte kl. 16.00-17.00 på samma möteslänk enligt nedan.
ANMÄLAN: https://us06web.zoom.us/meeting/register/tZ0lfuihrzMoGtVtJtgQNEq8tZifZCw7FkDl
KONTAKTPERSON: Ulf Måwe ulf@mawe.se, 0730 711958
ARRANGÖR: Svensk förening för allmänmedicin (SFAM) i samarbete med Svenska Läkaresällskapet.

Har du inte möjlighet att delta via Zoom kan du se mötet i efterhand på SLS och SFAMs Fortbildningsprojekt Youtube-kanaler.