Klimatkris och hållbar utveckling, läkarens roll och möjligheter

SLS

Välkommen till ett lunchseminarium den 5 maj 2021 om klimatet, sjukvården och framtidens hälsa med Sofia Hammarstrand, vinnare av Svenska Läkaresällskapets Hållbarhetspris.

Klimatet och hållbar utveckling är en av vår tids stora ödesfrågor som kommer att påverka vår hälsa såväl som framtidens sjukdomspanorama och hälso- och sjukvård. Lyckligtvis finns det synergieffekter, där ett effektivt klimatarbete samtidigt har positiva effekter för vår hälsa. Vad är läkarens roll och vilka möjligheter har läkarkåren att arbeta för ökad hållbarhet? Hur ska hållbarhetsperspektivet lyftas inom läkarutbildningen?
Sofia Hammarstrand är ST-läkaren som etablerat sig som en uppskattad folkbildare för bland andra läkarstudenter, master-studenter, läkare under utbildning, sjuksköterske-kollegor och tjänstemän. 2020 vann hon Svenska Läkaresällskapets nyinstiftade Hållbarhetspris för sitt övergripande engagemang för en hållbar hälso- och sjukvård.
Välkommen till ett lunchseminarium om klimatet, sjukvården och framtidens hälsa! Vi tar avstamp i Sofias erfarenheter följt av en stund där du som deltar får möjlighet att lyfta dina egna tankar och funderingar.

Program

  • Inledning och presentation av Sofia Hammarstrand
  • Klimatkris och hållbar utveckling, läkarens roll och möjligheter, Sofia Hammarstrand
  • Frågestund, diskussion & avslutning

Moderator: Tobias Alfvén, ordförande i Svenska Läkaresällskapet

TID: 5 maj 2021 kl 12.00-12.50 på Zoom
ANMÄLAN & LÄNK TILL MÖTET: https://zoom.us/webinar/register/WN_4MZBucHhSO65YQ9SQz45wQ
KONTAKTPERSON: Anna-Theresia Ekman, anna-theresia.ekman@ki.se
ARRANGÖR: Svenska Läkaresällskapets arbetsgrupp för klimat, hälsa och hållbar sjukvårdPå sls.se använder vi cookies för att din upplevelse ska bli så bra som möjligt. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.