How has Covid-19 impacted global health? Perspectives from colleagues around the world.

SLS

Med miljontals bekräftade fall och över en miljon döda, har Covid-19 utgjort en enorm utmaning för samhällen och sjukvårdssystem jorden runt. Vad har egentligen hänt med den global hälsan bortom Covid-19?

Med miljontals bekräftade fall och över en miljon döda, har Covid-19 utgjort en enorm utmaning för samhällen och sjukvårdssystem jorden runt. Trots mer begränsade materiella och humanitära resurser i många låg- och medelinkomstländer har många länder i exempelvis Afrika hyllats för framgångrikt arbetet med pandemin. Olika länder har valt olika strategier och de nationella och internationella pandemiresponserna förutspås också påverka hälsan, även om de specifika effekterna inte än är fastställda.

Under det gångna året har global hälsa-arbete med diverse folksjukdomar som HIV/AIDS, Malaria, och icke-smittsamma sjukdomar liksom insatser som storskaliga vaccinationsprogram stundvis pausats och mycket av forskningen och finansieringen inom global hälsa har skiftat från dessa global hälsa-frågor till att fokusera på Covid-19.

Vad har egentligen hänt med den global hälsan bortom Covid-19?
Finns det några ljusglimtar för den global hälsan när pandemin börjar sina? Vikten av att investera i hälsa har fått allt mer uppmärksamhet under det gångna året, liksom hur vi kan “build back better” för en mer hälsosam och hållbar värld efter pandemin. I detta samtal bjuder vi i SLS kommitté för global hälsa in till ett samtal där vi får chansen att lyssna på framstående kliniker och folkhälso-experter från Libanon, Kolombia och England. Samtalet kommer att ske på engelska.

Välkomna!

Program
18.00-18.05 Introduktion och välkomna (5 minuter)
18.05-18.20 Varje panelist får presentera 2-3 slides om deras perspektiv på ämnet (15 minuter)
18.20-18.55 Modererad frågestund - vi blandar förberedda frågor och frågor från publiken (35 minuter)
18.55-19.00 Avslutning (5 minuter)

Medverkande:
Anna Farra, Lebanese American University, Beirut, Libanon
Lyda Elena Osorio Amaya, Del Valle University, Cali, Colombia
Rosanna Peeling, London School of Hygiene and Tropical Medicine, London, UK
 
Moderator:
Raman Preet, Umeå University, Umeå, Sweden

TID: 20 januari kl. 18.00–19.00
ANMÄLAN *: https://zoom.us/webinar/register/WN_gNujQXGfRfecmijqYlWu7g
KONTAKTPERSON: Lotta Velin, globalhalsa@slskuf.se
ARRANGÖR: Svenska Läkaresällskapets kandidat och underläkarförening.

* Anmäl dig via Zoom och få påminnelse via mail, har du inte möjlighet att delta via Zoom rekommenderar vi att du följer mötet live via SLS youtube-kanal.

På sls.se använder vi cookies för att din upplevelse ska bli så bra som möjligt. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.