SLS webinar: Hjärt- och kärlsjukdom covid-19 #4

SLS

Svenska Hjärtförbundet och Kardiologföreningen i samarbete med Svenska Läkaresällskapet och Nationellt programområde hjärta-kärl bjuder in till webinar om hjärt- och kärlsjukdom vid covid-19. Denna gång handlar webinaret om sjukvård i omställning och dess utmaningar och möjligheter.

Covid19 epidemin påverkar oss alla i vår arbetssituation och privat. Vi saknar ännu mycket kunskap om Covid19 och hjärt-kärlsjukdom men vi behöver hjälpas åt att sprida all ny kunskap och erfarenhet som finns.

Det finns mycket att läsa i den internationella litteraturen men vi tror att det finns ett behov att lära av varandra inom Sverige och att få lyssna och diskutera med våra egna experter utifrån Svenska förutsättningar.
För att möta det behovet arrangerar Svenska Hjärtförbundet och Kardiologföreningen i samarbete med Svenska Läkaresällskapet och Nationellt programområde hjärta-kärl samt sponsorer från industrin en webinarserie om Covid19 och hjärt-kärlsjukdom. Webinars kommer att hållas på tisdagar med start den 28 April.

PROGRAM- Sjukvård i omställning -utmaningar, möjligheter

  • HIA Mälarsjukhuset – effekter av Covid av hjärtsjukvård på länssjukhus Christina Andreae, Maria Liljeroos leg ssk HIA Mälarsjukhuset Eskilstuna
  • Att hamna i stormens öga, Björn Eriksson Hälso- och sjukvårdsdirektör SLL
  • Omställning kärlkirurgi, Carl Magnus Wahlgren, Verksamhetschef/öl/adj prof KS
  • Den som behåller allt, förlorar allt”, Anders Ahlsson Temachef Hjärta, Kärl och Neuro Karolinska universitetssjukhuset

MODERATORER
Stefan James, ordförande för Svenska Kardiologföreningen. Öl och Professor i Kardiologi Uppsala Universitet
Lars Svennberg Öl, chefsläkare Gävle

TID: Tisdag 26/5 kl 16.15–17.45
PLATS & ANMÄLAN*: https://zoom.us/webinar/register/WN_73a6Qo5sS1qZ68o7by-hmA
KONTAKTPERSON: Stefan James, stefan.james@ucr.uu.se
ARRANGÖRER: Svenska Hjärtförbundet och Kardiologföreningen i samarbete med Svenska Läkaresällskapet och Nationellt programområde hjärta-kärl

* Har du inte möjlighet att delta via Zoom kan du följa mötet live eller i efterhand via SLS youtube-kanal.

På sls.se använder vi cookies för att din upplevelse ska bli så bra som möjligt. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.