SLS webinar: Hjärt- och kärlsjukdom vid covid-19

SLS

Svenska Hjärtförbundet och Kardiologföreningen i samarbete med Svenska Läkaresällskapet och Nationellt programområde hjärta-kärl bjuder in till ett webinar om hjärt- och kärlsjukdom vid covid-19.

Covid19 epidemin påverkar oss alla i vår arbetssituation och privat. Vi saknar ännu mycket kunskap om Covid19 och hjärt-kärlsjukdom men vi behöver hjälpas åt att sprida all ny kunskap och erfarenhet som finns.

Det finns mycket att läsa i den internationella litteraturen men vi tror att det finns ett behov att lära av varandra inom Sverige och att få lyssna och diskutera med våra egna experter utifrån Svenska förutsättningar.
För att möta det behovet arrangerar Svenska Hjärtförbundet och Kardiologföreningen i samarbete med Svenska Läkaresällskapet och Nationellt programområde hjärta-kärl samt sponsorer från industrin en webinarserie om Covid19 och hjärt-kärlsjukdom. Webinars kommer att hållas på tisdagar varannan vecka med start den 28 April.

PROGRAM
Troponinstegring vid Covid19 Bertil Lindahl, Öl Professsor Uppsala
Nedgång i ACS under epidemin David Erlinge, Öl Professsor Lund
Handläggning av STEMI Loghman Hanareh, Öl Docent KS Stockholm
Trombosprofylax Mika Skeppholm, Öl Danderyd Stockholm
Risk med ACE/ARB Johan Sundstrom, Öl Professsor Uppsala

MODERATORER
Stefan James, Kardiolog Akademiska sjukhuset Uppsala och ordförande för Svenska Kardiologföreningen
Annica Ravn-Fischer, Kardiolog Sahlgrenska Göteborg och styrelseledamot Svenska Kardiologföreningen

TID: Tisdag 28/4 kl 16.15–17.45
PLATS & ANMÄLAN*: https://zoom.us/webinar/register/WN_zdPTowa_TgKG-eQ6jePAHQ
KONTAKTPERSON: Stefan James, stefan.james@ucr.uu.se
ARRANGÖRER: Svenska Hjärtförbundet och Kardiologföreningen i samarbete med Svenska Läkaresällskapet och Nationellt programområde hjärta-kärl

* Har du inte möjlighet att delta via Zoom kan du följa mötet live via SLS youtube-kanal. För dig som följer vår sändning via youtube går det bra att ställa frågor via kommentarsfältet.