Hälsa och OS i Tokyo

SLS

Välkommen till Svenska Läkaresällskapets lunchwebinar med Jonas F. Ludvigsson och Hans-Christer Holmberg som tillsammans pratar om hälsa och OS i Tokyo den 14 juli 2021 kl. 12.00-13.00 på Zoom.

Välkommen till ett webinar om hur svenska elitidrottare förbereder sig för OS. Vad är nytt och vad är annorlunda, när man nu ska arrangera Olympiska Spelen och samtidigt hantera och verka under covid-19.

Program
12.00-12.05 Jonas F Ludvigsson inleder.
12.05-12.40 Hans-Christer Holmberg föreläser om hur Svenska elitidrottare förbereder sig inför sommar-OS (fysiskt, men också acklimatisering till annan tid, och till den förväntade värmen). Holmberg kommer också att kommentera hur covid-19 hanteras under olympiaden i form av vaccinationer, karantän m.m.
12.40-13.00 Frågestund.
 
Medverkande:
Jonas F Ludvigsson, barnläkare Örebro universitetssjukhus, professor, Klinisk epidemiologi, Karolinska Institutet.
 
Hans-Christer Holmberg, professor vid Luleå Tekniska universitet, affilierad till Karolinska Institutet och Universitet i Vancouver, Canada. Holmbergs  huvudsakliga forskningsintresse rör elitidrott och han har varit verksam i ”SOK" sedan 1999 och är engagerad i Sveriges förberedelser för OS i Tokyo.

TID: Lunchmöte den 14 juli kl. 12.00-13.00
ANMÄLAN: https://zoom.us/webinar/register/WN_y5N5UijtTveZvFpwfDEw_w
KONTAKTPERSON: Sophie Palmqvist- Klockhoff, program@sls.se
ARRANGÖR: Svenska Läkaresällskapet.


Har du inte möjlighet att delta via Zoom kan du se mötet i efterhand på SLS Youtube-kanal.
På sls.se använder vi cookies för att din upplevelse ska bli så bra som möjligt. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.