Möt en certifierad medicinsk ingenjör

Eva Robertsson är certifierad medicinsk ingenjör och medlem i MTF

Att certifiera sig till medicinsk ingenjör innebär att du får ett kvalitetsintyg på dina kunskaper och erfarenheter inom medicinteknik. Det ger också en möjlighet att utvecklas i sin yrkesroll. MTF vill även att certifieringen ska synliggöra vikten av professionen och höja statusen för yrket. 

Eva är certifierad medicinsk ingenjör och har lång erfarenhet av medicinsk teknik och att skapa patientsäkerhet, både inom privat och offentlig sektor.  

- Genom att kunna visa upp mitt certifikat blir det också lättare för andra att förstå vad jag kan och deras förväntningarna matchas bättre mot min kompetens. 

En viktig del i rollen som medicinteknisk ingenjör är att hjälpa sjukhus att skapa en patientsäker miljö. Eva har tack vare sin gedigna erfarenhet och djupa kunskap lett arbetet med att utveckla och utforma nya medicinska rum.

- Mitt jobb innebär ofta att översätta vårdens behov till tekniska termer och säkerställa att patientsäkerheten genomsyrar hela processen från ritning till färdigt hus.

En av de första certifierade medicinska ingenjörerna

Eva var en av de första som att bli medicinsk ingenjör. Redan 1995 fick hon sitt certifikat.  Efter att ha varit medlem i MTF "sedan urminnes tider" blev hon  ledamot i styrelsen 2017 och har engagerat sig särskilt i föreningens nätverkande och samverkande. 

- Bland det viktigaste med MTFs arbete är att nå ut till rätt personer och det gör vi genom att nätverka. Jag ser verkligen fram emot att träffa blivande certifierade ingenjörer på MT-dagarna nästa år. 

Vad krävs för att bli certifierad medicinsk ingenjör kandidat? 

  • Avlagd högskoleingenjörsexamen
  • minst 30 poäng i kurser med anknytning till medicinteknik (läs mer om vilka på mtf.se)
  • 3 års aktivt kvalificerat medicintekniskt arbete inom hälso- och sjukvården

 

 

 

Certifiering

Det är med stor glädje som MTF:s Certifieringskommitté inbjuder föreningens medlemmar med flera att inkomma med sin ansökan om att bli certifierad Medicinsk ingenjör/Kandidatexamen respektive...