Gemensamt möte med Kungliga Fysiografiska Sällskapet den 16 maj

Välkomna på det gemensamma mötet med Kungliga Fysiografiska Sällskapet i Lund den 16 maj kl. 19.00 på Strålningsenheten våning 3, Klinikgatan 5, Lund.

Under kvällen kommer vi få lyssna på Bodil Ohlsson, Professor i Internmedicin, under temat Brain-Gut Axis: Är det magen som styr våra liv? Våra båda hjärnor och hur de samarbetar. Nedan beskriver Bodil kort om vad som kommer presenteras under kvällen:

"I magtarmkanalens vägg sitter det enteriska nervsystemet som är en del av det autonoma nervsystemet och som har en tät kommunikation med det centrala nervsystemet, den så kallade gut-brain axis. Den täta kommunikationen mellan nervsystemens olika delar gör att livsupplevelser, stress och ångest har ett inflytande över hur mycket våra magbesvär påverkar oss. Vid magtarmbesvär förekommer även symtom som signalerar skador från den del av autonoma nervsystemet som styr cirkulationen, samt det perifera nervsystemet. Många neurologiska sjukdomar såsom MS och Parkinsons sjukdom har även förändringar i magen, och man diskuterar var sjukdomarna egentligen börjar."

Det kommer finnas en dörrvakt utanför entrén från kl. 18.15 för att visa vägen till lokalen. Då maten beställs i förväg är sista anmälningsdatum 5 maj.  

På sls.se använder vi cookies för att din upplevelse ska bli så bra som möjligt. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.