Global hälsa-podden

Brinner du också för global hälsa-frågor och vill lära dig mer? Lyssna på Global hälsa-podden, en podd där vi djupdyker i alla frågor som rör global hälsa och hållbar utveckling!

Podden produceras av Svenska Läkaresällskapets kommitté för global hälsa tillsammans med SLS Kandidat- och Underläkarförening. Tidigare har podcasten varit på engelska, men sedan en nylansering 2022 hålls den på svenska - med undantag för vissa internationella gäster!

I podcasten lyfter vi olika frågor med experter inom området. Diskussionerna handlar bland annat om de globala målen och hur arbetet organiseras internationellt, men också om vad var och en kan göra för att bidra till jämlik hälsa och hållbar utveckling. Vi har exempelvis haft avsnitt där vi pratar om hur arbetet med global hälsa ser ut på politisk nivå, planetär hälsa och klimat, samt barns hälsa världen över. Målet med podcasten är att engagera, inspirera och bidra med kunskap kring global hälsa. Vill du veta mer om podcasten eller har tips på framtida ämne som vi bör ta upp, hör gärna av dig till globalhalsa@slskuf.se.

Håll utkik på hemsidan och våra sociala medier för nya avsnitt!

Podcasten släpps första torsdagen i varje månad! Se till att prenumerera för att inte missa något avsnitt. Podcasten finns i Apple Podcasts och Spotify