Global hälsa-podden

Den 28 Juli 2022 nylanseras Global hälsa-podden, tidigare kallad The Swedish Global Health Podcast. Först upp är en valupptakt med fyra spännande intervjuer om global hälsa och hållbar utveckling och vilken roll dessa frågor spelar och borde spela inför det kommande riksdagsvalet.

Svenska Läkaresällskapets kommittée för global hälsa tillsammans med  Svenska Läkaresällskapets Kandidat- och Underläkarförening producerar tillsammans denna podcast - en podcast om global hälsa och hållbar utveckling. Tidigare har podcasten varit på engelska, men vid denna nylansering så byter podden namn och kommer huvudsakligen att ske på svenska - med undantag för vissa internationella gäster! 

I podden lyfter vi olika frågor om global hälsa tillsammans med experter inom området. Diskussionerna handlar bland annat om de globala målen och hur arbetet organiseras internationellt, men också om vad var och en kan göra för att bidra till jämlik hälsa och hållbar utveckling. Målet med podcasten är att engagera, inspirera och bidra med kunskap kring global hälsa. Vill du veta mer om podcasten eller har tips på framtida ämne som vi bör ta upp, hör gärna av dig på globalhalsa@slskuf.se.

Håll utkik på hemsidan och våra sociala medier för nya avsnitt!

Podcasten kommer initialt att släppas varannan vecka, fram till riksdagsvalet, och därefter kommer de att släppas första torsdagen i varje månad! Se till att prenumerera på podcasten i din app för att inte missa något avsnitt. Podden finns i Apple Podcasts och på Spotify