Hälsning från presidiet 2021

Nu är det sommar och halva verksamhetsåret har passerat. Det har varit ett oerhört spännande halvår med mycket aktivitet inom Kandidat- och underläkarföreningen. Vi har anordnat en master class på temat Mat för planet och hälsa, vi har haft två föreläsningar kring hur det är att forska som ung läkare och vi har organiserat ett webbinarium om Vaccine ethics och ett om Tuberkulos. Vi har även publicerat en debattartikel i Läkartidningen om studieortsbyten och vi arbetar med frågor kring diskriminering och likarätt. Detta är bara en handfull av våra aktiviteter som vi har arbetat med under våren. Vi är stolta över styrelsens hårda arbete och entusiasm som möjliggör så mycket aktivitet trots den pågående pandemin. 

Svenska Läkaresällskapets Kandidat- och Underläkarförening har flera kärnvärden: utbildning, etik, vetenskap, global hälsa, e-hälsa, prevention samt kvalitet inom vården. Vi riktar oss till studenter från första terminen på läkarprogrammet och till underläkare fram till och med läkarlegitimation, vilket ger föreningen en unik bredd och styrka. Oavsett vilket ämne som intresserar dig är du välkommen att bidra och ta del av vår verksamhet. 

Vi blickar nu fram emot hösten där arbetet med vår podcast om global hälsa kommer fortgå, vi kommer fördjupa vårt arbete inom likarätt och vi ska även, sist men inte minst, anordna vår årliga medlemsgala! Saknar din studieort utbildning inom ett visst ämne, vill du lära dig mer inom något av våra kärnämnen eller på annat sätt få utlopp för ditt engagemang är du varmt välkommen att höra av dig till oss! 

Trevlig sommar!

Sara Wide Gustafsson, ordförande
Nils Karlsson, vice ordförande 

ordforande@slskuf.se
viceordforande@slskuf.se 

På sls.se använder vi cookies för att din upplevelse ska bli så bra som möjligt. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.