Cecilia Klanger ny ordförande för Kandidat- och underläkarföreningen

Cecilia Klanger, tidigare utbildningssekreterare för Kandidat- och underläkarföreningen (KUF), tillträdde som ny ordförande för KUF vid årsskiftet.

Cecilia tog examen från läkarprogrammet vid Örebro Universitet 2023 och forskar nu på Mikrobiologen vid Universitetssjukhuset Örebro innan hon påbörjar sin AT i Arvika.

Vad ser du fram emot med ditt nya uppdrag?
Det som jag ser mest fram emot i år är att tillsammans med en engagerad styrelse arrangera spännande projekt, och att få nya medlemmar att få upp ögonen för KUF. Jag ser också fram emot att öka vårt samarbete med stora SLS!

Vilka frågor vill du driva som ordförande?
Frågor gällande utbildning, etik och forskning är särskilt viktiga för mig.

Varför tycker du att det är viktigt att man som läkarstudent engagerar sig i
Kandidat- och underläkarföreningen?
Att engagera sig i KUF är ett bra sätt att utvecklas i sin läkarroll, både som student och som nybliven läkare. Genom att få en större inblick i frågor som berör även oss yngre i läkarkåren, öppnas även goda möjligheter att påverka, vilket är viktigt om vi vill vara med och forma vår framtid! KUF är även ett sammanhang där man kan möta likasinnade individer - bland annat genom att engagera sig i nationella intressegrupper och genom att delta på våra olika evenemang under året.

Snabba frågor

Varför valde du läkaryrket: För mig är bland det mest tilltalande med yrket att man aldrig slutar att lära sig, och alla olika vägar man kan välja. Jag älskar också att lösa problem och att försöka hitta svar på gåtor - sådant man kan göra både i klinik och i forskning som läkare!
Intressen: Böcker, språk, musik, historia, astronomi och konst.
Senast lästa bok: Slaget om Troja av Theodor Kallifatides.
Senast sedda film: Stolthet och fördom.
Favorit TV-serie: Agatha Christie’s Poirot.
Favoritplats: Florens.
Finns det något de flesta inte vet om dig: Att jag har tävlat i badminton!