Fortbildningsdag i likarätt

Den 22 september medverkade SLS Kandidat- och underläkarförening på en digital fortbildningsdag i likarätt som anordnades i Malmö av region Skåne och Länsstyrelsen.

SLS KUF representerades på plats av Sara Wide Gustafsson, ordförande, och Sixten Elén, preventionssekreterare, som hade förmånen att ta del av dagens viktiga föreläsningar. 

På agendan var bland annat hur man i praktiken i en organisation kan arbeta med aktiva åtgärder för att förebygga diskriminering och ta bort hinder för lika rätt och möjligheter. Inbjudna gäster var bland annat antidiskriminergsbyrån Malmö mot Diskriminering samt Marco Helles, utbildare inom mångfald. Region Skånes likarättspris delades ut och vinnarna var Akutmottagningen i Kristianstad för deras arbete med just detta. 

För KUFs del tar vi med oss många lärdomar från de kunniga föreläsarna, både för att arbeta aktivt inom vår egen organisation och för att externt verka för lika rätt inom hälso- och sjukvården. 

Du kan se hela evenemanget genom att klicka här.

Ana Marega och Jerk Elmén från Malmö mot Diskriminering. 

Ola Björgell, funktionsansvarig för Likarätt i Region Skåne och Valbone Mehmeti, utvecklingsstrateg - Enheten för social hållbarhet vid Länsstyrelsen Skåne.

På sls.se använder vi cookies för att din upplevelse ska bli så bra som möjligt. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.