Masterclass: Vaccin i Sverige och världen

Välkomna till en masterclass i vaccin arrangerad av Svenska Läkaresällskapets Kandidat- och Underläkarförening i Lund!

2019-09-24
Vaccin är en av historiens största hälsoframgångar. Varje år räddar vaccin 2-3 miljoner liv - och WHO räknar med att ytterligare 1.5 miljoner hade kunnat räddas om vaccinationstäckningen ökade. Samtidigt leder konflikter, fattigdom men även vaccinmotstånd till att barn världen över inte vaccineras. Hur kan det hanteras? Och vilken nytta gör vaccinet egentligen för individen? För samhället? Hur ska man som läkare tänka kring de etiska frågeställningar som kan dyka upp kring vaccin?

Detta är några av frågorna vi - tillsammans med experter - djupdyker i under Kandidat- och Underläkarföreningens masterclass i vaccin. Denna masterclass riktar sig till läkarstudenter och underläkare.

Anmälan öppnar torsdagen den 12/9- Först till kvarn gäller. Eventet är avgiftsfritt. Vi bjuder på mat.

När: Den 24 september, kl. 17.00-20.00

Var: Locus i Lund

Vad: En masterclass är chans att djupdyka i ett ämne och lära sig av framstående experter inom fältet - denna gång från Folkhälsomyndigheten och Lunds Universitet. Vi kommer vara en mindre grupp och ha fokus på interaktivt lärande och djupare kunskaper i området.

Anmälan: https://forms.gle/6LQ4aeBwtCJGy2h9A

På sls.se använder vi cookies för att din upplevelse ska bli så bra som möjligt. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.