Filmer

Inspirationsfilmer för arbetsterapeuter


 

Levnadsvanedagen 4 februari 2014: Från vision till verkstad

Levnadsvanedagen 6 februari 2013: Levnadsvanor - Vad nytt under solen

Levnadsvanedagen 8 februari 2012: Levnadsvanor och läkarrollen

 

Ortopeddagen 2013
Varför skall ortopeder intressera sig för sina patienters levnadsvanor, är det inte primärvårdens ansvar? 

Kliniska riktlinjer - Läkares samtal om levnadsvanor samt att förebygga och handlägga metabol risk hos patienter med allvarlig psykisk störning, och hur vi gjorde i Nyköping.

Yvonne Lowert Arbetar som Psykosläkare i Nyköping samt har en deltidstjänst i projektet "Läkares samtal om levnadsvanor" som utgår från socialstyrelsens riktlinjer.
Pia-Marie Abrahamson Arbetar som sjuksköterska på Psykosenheten i Nyköping. Arbetar med levnadsvanor och hälsokontroller på patienter med psykos för att förbättra livskvalitet och även för att förlänga livet för dem.
Yvonne Lowert leder symposiet.

Föreläsningsturne på landets största beroendekliniker

Under vår regionala föreläsningsturne på landets största beroendekliniker i höstas så spelade vi in föreläsningar om respektive levnadsvana av Sven Andreasson och Sven Wåhlin (alkohol), Hans Gilljam (rökning) och Mai-Lis Hellenius och Matthias Lidin (kost och fysisk aktivitet). Dessa ligger tillgängliga för alla på Youtube både i sin helhet, men också nedklippta till 12-16 minuters sammanfattningar så att man kan se sammanfattningar om alla fyra levnadsvanor under ett 1-timmasmöte. Använd och sprid om ni vill! Sök på Youtube eller följ länken ovan.  

På sls.se använder vi cookies för att din upplevelse ska bli så bra som möjligt. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.