Nyheter

Årsmöte 11 april

Den 11 April kl 13.20-14.20 har vi årsmöte för föreningen i sal H1 i Svenska Mässan i samband med det 21a Kardiovaskulära vårmötet. På agendan står bla utdelning av priser för specialister, Nylinmedaljen och justering av stadgar som bättre speglar föreningens mål och arbete. Kom för att uppmärksamma pristagare och var med och påverka föreningens verksamhet.

ESC hotellbokning 31 aug - 4 sept 2019

Svenska Kardiologföreningen har bokat hotellrum på Mercure Paris Boulogne hotel i samband med ESC Congress 2019. Vill du boka hotellrum följ länken här.

Specialistexamen i kardiologi 14-15 november, Lund

Specialistexamen i kardiologi, praktisk del
Plats: Skånes Universitetssjukhus, Lund
Kontaktperson: Patrik.Gilje@gmail.com

Nominera till Svenska Läkaresällskapets priser 1 mars 2019

Nominera någon forskande kollega eller arbetskamrat senast 1 mars 2019 som du tycker är värd något av SLS:s priser.  För mer information om priser kontakta SLS, sls@sls.se

Nominering till SLS priser: https://www.sls.se/vetenskap/nominera-pristagare

 

Nytt patientinformationsmaterial från HRG

Hjärtrytmgruppen har sammanställt nytt patientinformationsmaterial som finns under HRG-fliken. Det är dels informationsdokument om förmaksflimmerbehandling och dels pacemaker/ICD/hjärtsviktspacemaker. Länkar till dokumenten kommer finnas på patientföreningarnas och pacemakerregistrets hemsidor, och de är avsedda för allmänt bruk.

Patientinformationen finns här

 

Kompetensbeskrivning för deviceimplantationer

HRG har under 2014-2015 utarbetat ett dokument med kompetensbeskrivning för deviceimplantationer. Dokumentet är nu färdigställt och godkänt av Svenska Kardiologföreningens styrelse. Mer information här

På sls.se använder vi cookies för att din upplevelse ska bli så bra som möjligt. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.