Arbetsgruppen för Kranskärlssjukdom

Arbetsgruppens fokus är utveckling av diagnostik, behandling och forskning inom kranskärlssjukdom samt HIA-vård i nära samarbete med grupperna för sekundärprevention och PCI.

Vi arbetar aktivt med att granska och lyfta fram nya guidelines, senast rekommendationerna för stabil angina 2019. Gruppen är en aktiv initiativtagare till samt agerar som föreläsare och moderatorer vid nationella och internationella kongresser och symposier.

Arbetsgruppen arrangerar och är delaktig i olika utbildningsaktiviteter.

  • Arbetsgruppen för Kranskärlsjukdom startar den 20 januari 2020 en ny årlig utbildningsaktivitet Update Coronary, ett endagsymposium med många aktuella teman. Den första utgåvan kommer att handla om non-invasiv imaging vid kranskärlssjukdom och äger rum på Läkarsällskapets hus i Stockholm. Länk till anmälan
  • Fokus kranskärl är ett återkommande symposium i Sigtuna, där det senaste inom kranskärlssjukdom avhandlas. De 64 deltagarna vid årets symposium diskuterade bland annat tolkningen av den nya definitionen av hjärtinfarkt, kranskärlssjukdom och inflammation, blödningskomplikationer samt kranskärlssjukdom kopplat till graviditet och ADHD. Nästa Fokus Kranskärl går av stapeln januari 2021, håll utkik i din mailkorg.
  • Årets Nationella kliniska utbildningssymposier (NUS) med tema Diabetes och Hjärtsjukdom, görs i samarbete med gruppen för sekundär prevention.

 

På sls.se använder vi cookies för att din upplevelse ska bli så bra som möjligt. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.