Läkare emblem
Pin

Stockholm
3-4 december 2015

000

Nyheter

Läkarförbundet och Läkartidningen ny huvudpartner för Medicinska riksstämman 2013

Under två intensiva dagar, den 5–6 december 2013, samlas läkarkåren till Sveriges största tvärdisciplinära mötesplats för läkare. Medicinska riksstämman skapar möjlighet till vidare-utbildning och utbyte av erfarenheter över specialistgränserna och har arrangerats i 70 år av Svenska Läkaresällskapet. I dagarna har Sveriges läkarförbund och Läkartidningen gått in som ny huvudpartner för stämman.

– Läkarkåren behöver träffas och utbyta idéer och kunskap. Det handlar om fortbildning, men framförallt är Riksstämman en gemensam arena för läkarkåren, där vi kan inspireras, driva utvecklingen framåt och tillsammans göra sjukvården bättre, säger Marie Wedin, ordförande för Sveriges läkarförbund.

Medicinska riksstämman beräknas samla runt 2?000 läkare från hela landet till fortbildning och diskussioner, baserat på vetenskap, utbildning, kvalitet och etik.

– Vi är mycket glada över att ha Läkarförbundet och Läkartidningen som partner till Medicinska riksstämman. Den känns mer angelägen än någonsin och kommer att genomsyras av ett holistiskt synsätt på hälso- och sjukvården. Den tvärdisciplinära synen är viktig eftersom det är genom helhetsbilden som vi kan hjälpa patienten till läkning. De utmaningar vi står inför inom vården är stora och kräver samtal och utbildning över specialistgränserna, säger Peter Friberg, professor och ordförande i Svenska Läkaresällskapet.
 
Medicinska riksstämman arrangeras av Svenska Läkaresällskapet (SLS) och äger rum den 5–6 december på Stockholm Waterfront Congress Centre. Mer information om program och medverkande finns på www.riksstamman.se

Ytterligare kommentarer, kontakta

Peter Friberg på 070-676 00 13
Marie Wedin på 070-773 03 10.

Högupplösta bilder att ladda ned | Till pressmeddelandet publicerat på My News Desk