Läkare emblem
Pin

Stockholm
3-4 december 2015

000

Nyheter

Årets Medicinska riksstämma en stor framgång

Årets Medicinska riksstämma bjöd på två fantastiska dagar med ett välbesökt och angeläget vetenskapligt program. Mötet lockade i år närmare 2 300 besökare, en ökning från föregående år.Stort tack till alla medverkande, besökare, utställare och partners som var med och bidrog till succén.

– Årets möte är en stor framgång, vi är väldigt glada, säger Läkaresällskapets VD Filippa Nyberg. Vi överträffade årets mål när det gäller deltagarantalet, programmet håller en mycket hög nivå och vår ST-läkarsatsning har fallit väl ut. Det här visar att det mer än någonsin finns ett stort behov av ett möte över specialitets- och organisationsgränserna, fortsätter hon.

Catarina Almqvist Malmros, ansvarig för det vetenskapliga programmet, säger:
– Det har varit två intensiva dagar fylld av positiv energi. Programmet drog många besökare och belyser många av hälso- och sjukvårdens stora utmaningar och möjligheter. Vi har i år även skapat ännu mer interaktivitet med författarsamtal och fler föredrag i utställningen, något som lyft hela mötet.

– Under de tre senaste åren har Svenska Läkaresällskapet genomfört en stor satsning för att nå den här framgången. Flera viktiga steg har tagits, och nu ska vi utvärdera vårt arbete för att kunna fortsätta erbjuda ett högkvalitativt möte. Vi ser det som ett av Svenska Läkaresällskapets viktiga bidrag till hälso- och sjukvårdens utveckling, avslutar Filippa Nyberg.