Välkommen till Läkaresällskapet i Lund!

Forum för kollegial samvaro och vetenskapligt utbyte mellan läkare och medicinare i Skåne.

Läkaresällskapet i Lund stiftades 1862 och är ett lokalt läkarsällskap för Sydsverige, med säte i Locus Medicus. Tack vare gåvor och donationer kan vi ge stöd till forskning och vidareutbildning åt yngre kollegor i vårt närområde.

Aktuellt

  • Medlemsmöte, tors 13 september på Locus Medicus Lundensis kl. 19.00.

    Välkomna på verksamhetsårets första medlemsmöte, tors 13 september på Locus Medicus Lundensis kl. 19.00. Under kvällen kommer vi få lyssna på ett spännande föredrag från Pouya Mohaved, överläkare inom psykiatri med titeln "Ketamin, psykiatrins dröm eller mardröm?

  • Gemensamt möte med Kungliga Fysiografiska Sällskapet 2018-05-16

    Välkomna på gemensamt möte med Kungliga Fysiografiska Sällskapet, 16 maj kl. 18.30 i Piratensalen på Grand Hotel. Under kvällen kommer Hr Johan Richter föreläsa över ämnet "Genterapi - äntligen genombrott efter många motgångar".

  • Förlängd ansökningstid till läkarstudentstipendier VT2018

    Vi utlyser fyra läkarstudentstipendier à 5000 kr VT2018. Vi har haft problem med vår hemsida och misstänker att några ansökningar kan ha försvunnit. Därför uppmanar vi alla som sökt och inte fått besked att ansökan kommit in att skicka in sin ansökan på nytt senast den 16/3 via ansökningsformulär på denna sida.

Stöd medicinsk forskning

Vi tar tacksamt emot gåvor som gör det möjligt för oss att stödja medicinsk forskning.

Fonder & Stipendier

Sök stöd ur våra fonder till forskningsprojekt och studieresor.

Forum för kollegial samvaro

Läkaresällskapet i Lund är sedan 150 år ett forum för kollegial samvaro och vetenskapligt utbyte mellan läkare och medicinare i Skåne.

På sls.se använder vi cookies för att din upplevelse ska bli så bra som möjligt. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.