Välkommen till Läkaresällskapet i Lund!

Forum för kollegial samvaro och vetenskapligt utbyte mellan läkare och medicinare i Skåne.

Läkaresällskapet i Lund stiftades 1862 och är ett lokalt läkarsällskap för Sydsverige, med säte i Locus Medicus. Tack vare gåvor och donationer kan vi ge stöd till forskning och vidareutbildning åt yngre kollegor i vårt närområde.

Aktuellt

  • Medlemsmöte, Tors 8 november på Locus Medicus Lundensis kl. 19.00

    Välkomna till nästkommande medlemsmöte med föredrag av Ulla Westin under temat "KUL - en väg till svensk legitimation för läkare utanför EU/EES."

  • Global Health Week i Lund, 8 Oktober

    Välkomna på en spännande kväll under temat "Global Hälsa" som LiL i år anordnar tillsammans med Kandidat- och Underläkarförening i Skåne samt IFMSA Skåne. Kl 18.00, Locus Medicus Lundensis.

  • Kandidatstipendier HT 2018

    Kandidatstipendierna för hösten 2018 är nu utlysta!  Läkaresällskapet i Lund utlyser sex läkarstudentstipendier à 5000 kr.  Var god ansök på denna sida.

Stöd medicinsk forskning

Vi tar tacksamt emot gåvor som gör det möjligt för oss att stödja medicinsk forskning.

Fonder & Stipendier

Sök stöd ur våra fonder till forskningsprojekt och studieresor.

Forum för kollegial samvaro

Läkaresällskapet i Lund är sedan 150 år ett forum för kollegial samvaro och vetenskapligt utbyte mellan läkare och medicinare i Skåne.

På sls.se använder vi cookies för att din upplevelse ska bli så bra som möjligt. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.