OK

Svenska Läkaresällskapet söker VD/kanslichef


Svenska Läkaresällskapet (SLS) är läkarkårens vetenskapliga organisation, en ideell, politiskt och fackligt obunden förening. Vi arbetar med frågor med fokus på vetenskap, utbildning, kvalitet och etik.

SLS söker nu VD till kansliet. Vid kansliet arbetar 11 medarbetare för att ge SLS ett effektivt stöd i att nå verksamhetsmålen. Som VD styr, leder och utvecklar du kansliets verksamhet. Du har ansvar för ekonomi, löpande ekonomisk förvaltning, för personal och arbetsmiljö. Du säkerställer ett välfungerande och proaktivt media- och kommunikationsarbete. I samspel med ordförande och nämndens arbetsutskott företräder du SLS utåt och du svarar för omvärldsbevakning och analys. Ytterligare en viktig uppgift är arbetet med Svenska Läkaresällskapets fastighets bevarande. Du är också VD för SLS dotterbolag Hygiea. Som VD rapporterar du till nämndens ordförande och nämnd.

Du har relevant högskoleutbildning och erfarenhet av organisations- och verksamhetsutveckling. Administration, kommunikations- och mediaarbete samt ekonomihantering är andra områden du har erfarenhet av. Du är driven i processutveckling, har kunskaper i ekonomi samt uttrycker dig väl i tal och skrift både på svenska och engelska.

Som person är du trygg och har självinsikt. Du kommunicerar tydligt och är en van ledare som skapar förtroende och engagemang. Du prioriterar och organiserar arbetet på ett effektivt sätt samt är mål- och resultatfokuserad.

Anställningen är tillsvidare, tillträde enligt överenskommelse.

Upplysningar om tjänsten lämnas av


Kerstin Nilsson, nämndens ordförande, kerstin.nilsson@sls.se

Anette Olheim, Olheim Konsult AB, 070-790 95 50, anette@olheim.com

I denna rekrytering samarbetar vi med Olheim Konsult AB
Skicka din ansökan, personligt brev och CV, senast den 12 maj 2016 till: ansokan@olheim.com

Inledande intervjuer kommer att ske 17-19 maj.

Verksamhetsåret 2015

Verksamhetsåret 2015

En ideell förening med kraft

Läs mer om vårt arbete och genomförda aktiviteter i 2015 års Verksamhetsberättelse.